Naša stran uporablja piškotke!

Za boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več podrobnosti

Se strinjam!

Po kovačevih kulinaričnih poteh

Si tudi vi želite postati za 4 ure pravi kovač in doživeti pravo kovaško kulinariko?
Najprej vas čaka pijača dobrodošlice. Le kaj so včasih kovači in kovačeve gospodinje pripravljale svojim kupcem, ki so prišli po novo orodje ali kaj drugega na kovačijo?
Ob pogledu na mogočno krošnjo 200 let stare lipe, ob spoznavanju več kot 100 let starih sort jablan, drugih dreves in zelišč ,spoznate tudi notranjost kovačije.
Življenje kovača je bilo lepo a zahtevno. Vsak dan je moral trdno delati, da si je zaslužil za svoj kruh. Tudi lep slovenski rek se glasi: Ni ga krojača, brez kovača. Kajti kovač je bil edini poklic, ki si je orodje izdeloval sam in tudi za ostale poklice.

Ob pripovedi kovačevega življenja, njegovih orodij in različnih zgodb, ki so se zgodile na naši Kovaiji pri Kovaču vas pričaka  pravi KOVAŠKI PRIGRIZEK (predjed).
Ob pripovedi kovačevega življenja si boste z našo pomočjo skreirali svoje namaze in se naučili o uporabi domačih in divjih zelišč.

Ste si kdaj predstavljali kako bi vi zgledali kot pravi kovači?
Oblečemo vas v prave kovače. Lahko se slikate, da imate sliko, za večni spomin. Skupaj z našo pomočjo pa si izdelate pravi kovaški izdelek, ki si ga odnesete domov.
Kovač ni samo koval si je tudi kaj skuhal.
Kovaško pojedino pa mu je pripravila kovačica. Tudi vi boste del tega kulinaričnega potepa spoznali pravo kovaško kulinariko, ki je bila značilna za Pohorski konec Slovenije.
Na koncu pa sledi sladko presenečenje, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost. Verjamemo, pa da vam bo to doživetje ostalo v večnem spominu.



Doživetje vsebuje:

  • Pijača dobrodošlice (kovačeva moč, lipov brezalkoholni napitek)
  • Pripoved in prikaz stare obrti – kovaštva (življenje, stara orodja in oprema)
  • Predjed (kruh, domači namazi, grimpi
  • Kovaška pojedina izpod železnega zvona (juha, 3-4 vrste mesa, krompir, kovačev fižol in zelenjava)
  • Obisk in pogovor s kovačem
  • Sladica
  • Darilo: izdelan odtis/simbol na brezovi deščici in podkvica s simbolično mislijo na brezovem podstavku


Možno tudi:
  • Ob predhodni najavi lahko prespite v pravi kovačevi sobi.
  • Se okrepčate s pravim Kovaškim zajtrkom
  • In spoznate naš mini živalski vrt.

Rezervirajte si svoj termin zdaj!


Best World Bookamker williamhill.com reviewwbetting.co.uk

Kontakt

Ivanka, Tinca in Branko Vomer
Janževski vrh 75, 2363 Podvelka
Ivanka 051354880
Tinca 051635171
info@prikovacu.si